Министерството на вътрешните работи е по следите на обирджиите на кметствоот в Шивачево. Оптимист съм, че до края на деня те ще бъдат заловени. Това заяви пред журналисти във Вършец министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той посочи, че охранител от частна фирма се е отзовал на получен сигнал. На място охранителят установил четири маскирани лица, които оказали съпротива и стреляли срещу него.

Министър Стоянов отбеляза, че извършеният оглед на кметството в Шивачево е показал, че са взломени две каси. По думите му едната е на "Български пощи", като от нея липсват близо 2000 лева. Другата каса е на общината. От нея са откраднати около 400 лева, допълни министърът.

Стоянов подчерта, че кметството в Шивачево се охранява от частна фирма. Той уточни, че твърденията на охранителя се проверяват. Към момента няма основание да се съмняваме в думите му, добави той.

По отношение на акцията в Сливен Стоянов заяви, че се проверяват седем сигнала. По думите му са извършени действия по неотложност - претърсвания и изземвания, като са намерени списъци с имена и записани срещу тях парични суми.

Министърът изтъкна, че към днешна дата са постъпили 128 сигнала за нарушение на изборния процес, като са образувани 51 досъдебни производства.

Той посочи, че сигурността на гражданите е приоритет за МВР. С моя заповед бяха възобновени закритите от Бойко Рашков структури на министерството в цялата страна, допълни Стоянов.

Четирима въоръжени обраха кметството в Шивачево
Обновена

Четирима въоръжени обраха кметството в Шивачево

Те са стреляли по охранителя