Обиск се извършва в дома на прокурорския син Васил Михайлов, съобщава bTV.

Той е по искане на Софийската районна прокуратура.

Екипи на столичната полиция претърсват къщата на чичото на прокурорския син, където той е под домашен арест.

Претърсванията са свързани с разследване за закана с убийство срещу приятелката му. Ще се проверяват електронните му устройства, за да се установи какво и на кого е писал и с кого е разговарял по телефон.

По информация на прокуратурата потърпевшата е сигнализирала, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство.

По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районната прокуратура в Перник тя е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор, с което е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление и е образувал досъдебно производство.

Разследването по случая продължава.

Самият Михайлов отрече да е отправял подобни закани.

"Имам рана на лицето, защото тренирам. Ще се връщам в спорта. Играя спаринг всеки ден", обясни той пред bTV.

Прокурорският син Васил Михайлов все пак излиза от ареста, с проследяваща гривна

Прокурорският син Васил Михайлов все пак излиза от ареста, с проследяваща гривна

Решението на Софийския градски съд е окончателно

Припомняме, Васил Михайлов беше привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда от 11 юни 2022 г. и прекара 5 месеца в ареста, но впоследствие бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден обаче се появиха сигнали, че той нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал.

Въпреки че съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, прокуратурата протестира това решение. Така, на 10 ноември миналата година му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април тази година той се призна за виновен и по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е "домашен арест", впоследствие това постановление бе отменено, но през юли в крайна сметка Михайлов отново беше пуснат на свобода с електронна гривна.

Прокурорският син от Перник 100 часа отработва побой в Созопол

Прокурорският син от Перник 100 часа отработва побой в Созопол

Наложено му е и наказание пробация за срок от година и половина