Софийският районен съд отмени решението си и не пусна прокурорския син Васил Михайлов от ареста, съобщи бТВ.

На 13 юни СРС наложи по-лека мярка за неотклонение на обвиняемия "домашен арест", като той трябваше да остане под стража докато не стане ясно дали прокуратурата ще протестира. Това се и случи- на 19 юни.

Междувременно от страна на държавното обвинение са постъпили нови доказателства по делото срещу Михайлов. Поради това на закрито заседание тази седмица Софийският районен съд е отменил собственото си определение и решил Михайлов да остане в ареста.

Тепърва страните по делото ще бъдат уведомени, след което решението може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Съдът открехна вратата на ареста за прокурорския син Васил Михайлов

Съдът открехна вратата на ареста за прокурорския син Васил Михайлов

Софийският районен съд намали мярката за неотклонение на обвиняемия в домашен арест

Припомняме, след като Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г., той прекара 5 месеца под стража, но след това бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. Проверка установи, че проследяващата му гривна не винаги е излъчвала сигнал.

Съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата протестира това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През миналия месец той се призна за виновен по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.