Районният съд в Бургас наложи наказание пробация за срок от 1 година и 6 месеца и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото на прокурорският син от Перник Васил Михайлов, който се призна за виновен за извършване на побой в Созопол.

Говорителят на прокуратурата определи деянието като "брутално", съобщи bTV.

Васил Михайлов беше обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в края на август 2021 г. в Созопол. Бил с компания, която се сбила с друга групичка на алея между бар и дискотека. Нападнал двама души, единият от които се опитал да защити приятеля си, но получил силен удар с юмрук в лицето и впоследствие претърпял няколко операции на носа.

Пострадалият не се яви в съда, тъй като не желае да бъде конституиран като частен обвинител или като граждански ищец. Депозирал е молба да бъде счетен за жертва със специфични нужди от защита, която бе отхвърлена от съда.

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват
Обновена

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват

Материалите за 8 престъпления са в 12 тома

От прокуратурата информират, че безвъзмездният обществено полезен труд трябва да бъде положен в рамките на 1 календарна година.

По време на пробацията на Васил трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес, да се явява и подписва при пробационен служител два пъти седмично и да провежда периодични срещи с него.

По искане на страните в по делото то е гледано по реда на гл. 29 от НПК, с подписване на споразумение между прокуратурата и подсъдимия, което е одобрено от съда.

Васил Михайлов признал, че на 31 август 2021 г. на алея тамежду дискотека "Мистери" и бар "Джак" в град Созопол, като нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на потърпевшия, умишлено му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в деформация с тотална реконструкция на носа, което причинило на пострадалия неопасно за живота "постоянно разстройство на здравето" с възстановителен период повече от тридесет дни при обичаен ход на оздравителния процес (престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК).

Престъплението било извършено от подсъдимия "виновно, при форма на вината "пряк" умисъл".

С налагането на наказание на Васил Михайлов съдът отмени наложената му мярка за неотклонение "подписка".