Продължават да постъпват и нови сигнали срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Това стана ясно от брифинг на заместник-районния прокурор Иван Стефанов от Софийска районна прокуратура.

"Те не са извършени в близката седмица, а в по-стари периоди от време. По всички тях разследването е в изключително ранен етап", обясни прокурор Стефанов.

От прокуратурата потвърдиха, че разследването, което се води за осем престъпления, извършени от Михайлов, е приключило. Били са разпитани 45 души, а материалите са 12 тома.

На брифинга стана ясно и че Васил Михайлов е отправил заплаха и към инспектор в Областна служба "Изпълнение на наказанията" в София, докато той е изпълнявал служебните си задължения. Това е станало само преди 5 дни - на 17 декември 2022 г. в ареста на "Г.М. Димитров" в София.

И по този случай е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

По-късно от прокуратурата изброиха детайлно престъпленията, включени в обвинителния акт:

На 21.11.2021 г. около 05,00 часа в заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На 11.12.2021 г. около 03,00 часа в близост до дискотека в гр. Перник, чрез нанасяне на удари с ритници и юмруци, В.М. е причинил лека телесна повреда на К.Е. по хулигански подбуди.

На 12.03.2022 г. около 22,30 часа в близост до спортна зала в гр. Перник, обвиняемият е удрял с метален бокс и е ритал К.Г., вследствие на което му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 09.04.2022 г. около 03,30 часа, в близост до детска площадка в гр. Перник, В.М. удрял с ръце и крака Н.Т. и го порязал с нож. В следствие на ударите му нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож срещу лицето й.

На 25.05.2022 г. около 02,30 ч. в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред .

На 29.05.2022 г. около 00,05 часа в близост до ресторант в гр. Перник, В.М. е удрял множество пъти с юмруци О.К. в областта на главата и тялото и му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е удрял многократно Р.Н. в главата и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта.

Всички престъпления са извършени в периода от 21.11.2021 г. до 11.06.2022 г. и на територията на град Перник.

По случаите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Припомняме, след като Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г., той прекара 5 месеца в ареста, но след това бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден се появиха, сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване не винаги е излъчвала сигнал.

Съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата протестира това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Главният прокурор Иван Гешев пък поиска оставката на бащата на обвиняемия, пернишкия прокурор Бисер Михайлов.

Гешев призова пернишки прокурор, чийто син е обвинен за побой, да подаде оставка

Гешев призова пернишки прокурор, чийто син е обвинен за побой, да подаде оставка

Родителите носят наказателна отговорност за своите деца, както и обратното