Обискират дома на 35-годишния Иван Пачелиев, който вчера се барикадира и стреля по полицаи в тополовградското село Орешник, съобщава БНР. Близо 24 часа полицията се опитва да изведе барикадиралият се мъж.

В акцията бяха включени специализирания отряд за борба с тероризма, полицията и жандармерията. Пачелиев също така притежавал законно оръжие, а разрешителното му било издадено от друга страна членка на ЕС, коментира пред НоваТВ директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков.

МВР вади 35-годишен мъж, барикадирал се в дома си
Обновена

МВР вади 35-годишен мъж, барикадирал се в дома си

Близо 24 ч. полицията се опитва да изведе

В задържането на 35-годишния, който е служил във френски легион, са участвали повече от 80 души. Мащабната операция се е провела, за да не пострадат полицаи, граждани или самият арестуван, коментира Цанков.

Полицията е посетила дома на легионера по обвинени в заплаха към друг човек, а той се барикадирал в къщата и започнал да заплашва с оръжие. "Установено е, че той изключително добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е обучен във френския легион, а може би и от български институции", допълни Цанков.

В Орешник са учудени от действията на Пачелиев и коментират че след смъртта на родителите му, той живеел сам. Понякога е стрелял с оръжията си, но никога не е бил заплаха за околните. Няма и данни да е освидетелстван.