Районна прокуратура - Враца привлече в качеството на обвиняеми лицата с инициали М.Й. и Ц.Ц. по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 169, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Става въпрос за Моника Йорданова- председател на секционна избирателна комисия в село Малорад, която бе заснета да дописва бюлетини с отбелязване на преференции след края на изборния ден на 29 октомври. 45-годишният Ц.Ц. е въпросният Цено Цоловски, към когото тя се обръща с думите "чичо Цено, кой номер?".

Всъщност след преброяването на бюлетините, стана ясно, че Цоловски от листата на "Възраждане" все пак е избран за общински съветник.

А иначе от прокуратурата установили, че вечерта на 29.10.2023 г. в с. Малорад, област Враца, 34-годишната Моника Йорданова в качеството си на председател на секционна избирателна комисия, и Цено Цоловски, в качеството си на член на СИК, преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници.

ПП/ДБ разпознаха като свой човек писателката на бюлетини

ПП/ДБ разпознаха като свой човек писателката на бюлетини

Коалицията сезирала и прокуратурата, и Областната дирекция на МВР във Враца

Обвиняемите умишлено поставяли знаци за различни кандидати от селото в празните места в бюлетини, определени за преференции, в които не е бил направен избор на преференция за общински съветници. Двамата положили подписи в съставения протокол с преправените от тях изборни резултати.

Задържането на Йорданова и Цоловски е увеличено на 72 часа. Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.

От прессъобщението на прокуратурата произлиза и друг въпрос, отговор на който не се дава- защо кандидат за общински съветник в същото време е и член на СИК?

Чичо Цено-преференцията вкара двама в ареста
Обновена

Чичо Цено-преференцията вкара двама в ареста

Ако СИК предаде изряден протокол, Общинската комисия не може да не го приеме