По 14 години и половина затвор, при първоначален строг режим присъди Варненският окръжен съд на двама убийци.

Признати за виновни са Сали М. Коруков на 29години от Провадия и Марин Ив. Калчев на 28 години от с. Величково, Варненска област.
Присъдата е за бруталното убийство на 73-годишна жена от с. Синдел. Целта на убийците е била да я ограбят.

Престъплението е станало на 5 ноември миналата година. Сали Коруков и Марин Карчев били в мастната кръчма, където замислили грабежа на старицата, която живеела сама.

Сали и Марин разбили дома на старицата и нахлули в стаята, където спяла. Още при първия опит на изплашената жена да ги попита какво искат, започнал побоят.

Двамата удряли първо с ръце, после и с цепеница от дървата за огрев. Главата и тялото на жертвата били размазани.
Последният удар нанесъл Марин с облегалката на стола. След като се убедили, че жената е мъртва двамата обърнали къщата наопаки, за да търсят пари. В крайна сметка си тръгнали със 7 лв. на стотинки, с една брадва и касетофонче.

Полицията е заловила убийците само за два дни, въпреки че Сали се е укривал при свои роднини в с.Брестак.

Присъдата е под минимума, който е предвиден от закона, тъй като подсъдимете са признали вината си и делото е минало при условията на „съкратено съдебно следствие", посочват от ВОС.

Освен по 14.5 години затвор, двамата ще платят солидарно 4 487 лв. общо разноски по делото и държавни такси върху уважените граждански искове.

Двамата наследници на 73 годишната жертва ще получат по 40 000 лв. обезщетение за претърпените неимуществени вреди, присъди още Варненският окръжен съд.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Апелативния съд във Варна.