Великотърновският окръжен съд е постановил общо 38 години затвор за трима подсъдими по делото за въоръжения грабеж на „Хаинбоаз”, пише „24 часа”.

Припомняме, през август 2011 г. с автомат тежко бе прострелян търновският бизнесмен Атанас Атанасов и от колата му бяха откраднати над 65 000 лева.

Прокуратурата вчера поиска общо 48 години затвор за подсъдимите. 

Подсъдимите по делото бяха четирима. През април миналата година обаче единият от тях – гватемалецът Хосе Мартинез, избяга от Софийския затвор и до този момент не е открит. Докато не бъде издирен, процесът срещу него е спрян.

Прекият участник в нападението Ивайло Василев – Горния получи най-високата 18-годишна присъда.

15 години зад решетките трябва да прекара Бойчо Тодоров, който е осигурил оръжията за нападението. Той е крил Хосе и Ивайло след грабежа и е участвал в опожаряването на крадената кола, с която е извършено нападението.

На 5 години затвор магистратите осъдиха подбудителя на грабежа Иван Райков. Именно той е посочил жертвата. До влизането на присъдата в сила съдът определи домашен арест за Райков.

Осъдените трябва да платят 200 000 лева обезщетение на пострадалия бизнесмен и 15 000 имуществени вреди. За тяхна сметка са и разноските по делото.