"Срещу мен се води опраскване, хибридна война". Тези популярни в общественото пространство изрази използва Емил Милев - Крокодила, за да се защити пред Специализирания наказателен съд от обвиненията на прокуратурата. 

Припомняме, че той е задържан като част от организирана престъпна група, съдена за четири нападения и опит за убийство на полицай. Крокодила обаче в няколко последователни разглеждания на мярката му за неотклонение твърди, че всички тези обвинения са измислени от прокуратурата и по-специално - от двама държавни обвинители от специализираната прокуратура. 

На поредното обжалване на ареста си днес, Милев разви същата конспиративна теза пред съда - обвиненията срещу него били умишлени, измислени и незаконни. "Това е супер нечестно и неморално, тия двамата прокурори не ги искам по делото", заяви Крокодила. Съдът обаче любезно му напомни, че вече се е произнасял по подобно настояване, подкрепено със същите мотиви, и то няма да мине и днес. 

"Прокурорите водят хибридна война срещу мен, опраскват ме", използва известните изрази задържания. По думите му медиите го унищожавали пред целия свят с прозвището Крокодила. "Никога не са  ми казвали така, не съм крокодил, не ям мърша и патици", ядоса се арестантът. 

Той обяви пред съда за пореден път, че полицаите го били при ареста, избили му единия зъб и дори го простреляли, докато бил с белезници и ръце на гърба. Милев настоя за най-леката мярка за неотклонение - подписка, след като вече две години е в ареста. Тъй като за пореден път обаче той представя едни и същи мотиви, съдебният състав не даде и намек за по-различно от досегашното решение.