Обвиненият за аферата със суджука Живко Мартинов, екс депутат от ГЕРБ, проговори пред Нова телевизия за пръв път след скандала. "Няма фирма в Добрич, която да произведе 4 тона суджук", коментира той за обвиненията на бизнесмена, ожалил се от Мартинов. Според бившия гербер производителят на суджуци му бил длъжник.

Съдът намали наполовина гаранцията на Живко Мартинов

Съдът намали наполовина гаранцията на Живко Мартинов

От 45 000 на 20 000 лв

Живко Мартинов е категоричен, че няма как да му оказва натиск за солидното количество продукция, защото пострадалият бизнесмен нямал капацитет за такова производство. Според Мартинов той дори бил неудачник.

"Съжалявам, че всички се вързаха на тази въдица", каза бившият депутат. Свидетелите, по думите му, били нереализирани и близки на бизнесмена, подал сигнала срещу него. Живко Мартинов бе категоричен, че не е използвал името на премиера, за да оказва натиск.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

"Не може да натискаш някой, който няма нищо", подчерта бившият депутат. Мартинов е обиден от партията, защото 11 години работел за ГЕРБ, а сега е изгонен от бившите си партийци. Обвинението срещу него било смехотворно. Живко Мартинов смята, че е изгонен, за да се отклони вниманието от скандалите около КТБ и НДК.

Бил съм удобен, предположи той. За него политиката вече е затворена страница.