34-годишният Димитър Петров, обвинен за убийството, извършено на 11 април тази година в местността „Пчелина", не се признава за виновен и не се съгласи делото да се гледа по съкратеното производство.

Днес Димитър Петров се яви пред Окръжния съд в Разград за предварително изслушване.

Припомняме, тялото на 38-годишния Борислав Бориславов бе открито от хижаря на БТС в местността „Пчелина". По трупа на криминално проявения и осъждан бяха открити множество прободни рани в областта на врата и гърдите.

Според държавното обвинение на 11 април Димитър и Борислав са посетили няколко заведения в Разград, след което крайпътна камера ги засякла в 6,52 ч. да напускат града в посока местността „Пчелина" с джипа на Димитър Петров „Мицубиши Паджеро".
Три часа по-късно трупът на Бориславов е намерен край хижата на БТС.

Същия ден Димитър Петров е отпътувал за Сливен, но по-късно през деня след обаждане от Разград сам се явил в полицията.

На днешното съдебно заседание по делото съдът конституира близките на убития Борислав Бориславов. Съпругата на 38-годишната жертва Марина и синът й Красимир бяха конституирани от съда като граждански ищци.
Техният адвокат депозира иск от 200 000 лева за жената и 250 000 лева за детето, заради причинените им неимуществени вреди.

Родителите на убития - Красимир и Валентина Крумови също бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те поискаха по 200 000 лева кръвнина.

Процесът бе отложен за 11, 12 и 13 ноември, когато ще бъдат призовани и свидетелите по него.