Привлякоха като обвиняема 18-годишна ученичка за убийството на 62-годишен мъж. По думите й, той я изнасилил, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора.

На 26 юли 2016 г. е открит трупа на Б.С.Д. (Богдан Стоянов Динев) на 62 г. Трупът е открит от близки в дома му.

Извършени са процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели, претърсени са помещения. Назначени са множество експертизи – съдебно-медицинска на трупа, съдебно – медицинска на обвиняемата, психолого–психиатрична на обвиняемата, както и за изследване на веществени доказателства.

Обвинената за извършителка е установена часове след откриване на трупа. Тя разказала на полицай за виждането си с жертвата вечерта на 25 юли 2016 г. Момичето е съобщило за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на пострадалия.

Възрастният мъж многократно е осъждан, бил е в затвора, включително за разврат. Момичето, което твърди, че е станало жертва на възрастния мъж няма противообществени прояви и не е осъждана.

Тя учи в елитно училище и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Същата работела в заведение след навършване на пълнолетието си. Именно на работното и място пострадалият е осъществил контакт с обвиняемата, съобщават от държавното обвинение.

Обвиняемата е задържана  за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. Очакват се резултатите от назначените експертизи.