Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече към наказателна отговорност 9 мигранти, излезли от България без разрешение и не през определените за това места, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. 

Деветима мигранти са привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Генерал Тошево за това, че са излезли от България без разрешение на властите и не през определените за това места - престъпление по член 279, ал. 1 от НК.

Всичките девет души са задържани за 72 часа. Районната прокуратура в Генерал Тошево ще внесе искания в съда за определяне мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо деветимата обвиняеми.

На 3 и 4 октомври тази година между гранични пирамиди 186 и 187 в землището на село Краище, община Генерал Тошево, деветимата мъже, всички от Мароко, са излезли от България в посока Румъния, като крайната им точка била Западна Европа.

Нито един от обвиняемите не притежава документи за самоличност. Мъжете са на различни възрасти и с различно образование. В групата има и човек с висше образование. Всички са заявили, че не са семейни. Пред разследващите обяснили, че са живели известно време в Турция, а причина да искат да заминат за Западна Европа била икономическа.