Бившият кмет на плевенското село Еница се сдоби с обвинение от прокуратурата, което вече е внесено в съда. Той ще отговаря пред магистратите за това, че през ноември 2015 г. е откраднал и след това унищожил снегорин тип "влачка", който е бил собственост на общината.

От районната прокуратура в Кнежа са събрали достатъчно материали, за да ги внесат в съда. Според тях обвиняемият Симеон Желязков е свил снегорина след като изгубил местните избори. Той бил кмет няколко мандата, но през 2015 г. на кметското кресло седнала Лорита Ж.

Именно тогава Желязков прибрал снегорина, който се използвал всяка зима през последните 10 години. Липсата била установена от кметицата, след като направила инвентаризация.

Разследващите са намерили части от влачката, която Желязков в яда си нарязал на парчета. Следите били открити в къщата на обвиняемия бивш кмет.

През последните години ремонтните работи по снегорина се осъществявали със средства на кметството.

Стойността му е била определена от следствието на 210 лв. Освен това обвинителите са вписали в протоколите, че "с действията си бившият кмет принудил новия кмет да направи три пъти по-големи разходи за снегопочистването" през зимата на 2015 г. - 2016 г.