Специализираната прокуратура обвини Божидар Георгиев Кузманов - Божо Кравата като ръководител на организирана престъпна група.

Групата действала в региона на Слънчев бряг и Несебър и била специализирана в принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, съобщават от държавното обвинение.

С прокурорско постановление Божо Кравата е задържан до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за постоянен арест.

Божо Кравата се предаде
Обновена

Божо Кравата се предаде

Издирван за стрелбата по Митьо Очите

Припомняме, че повечето от членовете на групата му бяха задържани след стрелбата по Митьо Очите на 8 юни. Екшънът се разигра в ресторант "4 You" в Слънчев бряг. Съдържател на заведението е именно Божидар Кузманов.

Тогава той се укри от съдебните власти и на 29 юни бе обявен за общодържавно издирване. На участници в стрелбата бяха повдигнати обвинения за убийството на гарда на Очите - Александър Алексиев и опита за убийство на самия Димитър Желязков.

Час и половина разпитваха Божо Кравата

Час и половина разпитваха Божо Кравата

Отведен е под конвой до болнично заведение за преглед...

Кравата бе задържан вчера, след като сам се предаде в Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Впоследствие бе конвоиран в Бургас, където е разпитан от разследващи. Предстои да бъде преведен в ареста на Спецпрокуратурата в София.