Обвиниха за хулиганство двама, съпротивили се на полицейска проверка. Двамата реагирали с дързост и цинизъм на полицаите, проверявали незаконни кушии между селата Черганово и Овощник, община Казанлък, информираха от прокуратурата.

Припомняме, при проверка на незаконна циганска кушия край Мъглиж петима полицаи бяха ранени. По-рано старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР-Стара Загора, съобщи, че двама души са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж.

Двама са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж

Двама са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж

Около 100 полицаи и служители на жандармерията продължават да поддържат реда

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми 16-годишния Н.А. като непълнолетен, и 37-годишния Ш.А. за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Тяхното хулиганство е проява на неуважение към обществото, съпроводена със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Отличава се с изключителен цинизъм и дързост, пишат от държавното обвинение.

За двамата са образувани две отделни досъдебни производства. Предстои, по трето досъдебно производство, като обвиняем да бъде привлечен и Е.Ч., на 24 г.

Разследването е установило, че на 28 октомври 2018 г., тримата оказали съпротива на полицаите, повикани след сигнал за незаконни състезания с каруци между село Черганово и село Овощник, общ. Казанлък.

Задържан и ранени при полицейска операция в Мъглиж

Задържан и ранени при полицейска операция в Мъглиж

Целта е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива

Полицаите са пострадали при опит за арест на човек, упражнил агресия срещу един от служителите на реда. Операцията е по нареждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. При опита за задържане полицаите са замеряни с камъни от около стотина жители на квартала. Пострадали са и патрулни коли. За да запазят мира в махалата над 100 полицаи и жандармеристи останаха цяла нощ там.

Непълнолетният Н.А. е с мярка за неотклонение "Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая". Другият обвиняем - 37-годишният Ш.А. е в ареста за 72 часа с очакване за постоянен арест.