Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинения спрямо две жени, които неправомерно използвали чужда дебитна карта.

По случая е изяснено, че двете жени - Джорджа М. и Анелия Ф. - използвали картата на 13 май миналата година. Двете в съучастие направили онлайн покупка за сумата от 220 лева, без да имат разрешение за това от титуляря на картата.

Прокуратурата във Варна даде на съд непълнолетна джебчийка

Прокуратурата във Варна даде на съд непълнолетна джебчийка

Изтеглила 1500 лв. от чужда кредитна карта

Обвиняемите били приятелки. През май 2017 г. те отишли на гости у дома на собственика на картата, който бил техен познат. Тримата пиели кафе и разговаряли. По едно време им се дояли сладки и решили Анелия Ф. да отиде да купи от близкия магазин. Тогава пострадалият дал на жената да заплати с дебитна му карта.

Към момента в банковата сметка на мъжа имало малко пари и той преценил, че няма как да се злоупотреби с нея.

Обвиняемата заплатила с дебитната карта, но преди да я върне записала номера на платежното средство. Междувременно по банковата сметка на пострадалия постъпила нова парична сума.

Кратко време след като тримата се разделили Анелия Ф. споделила на другата обвиняема, че е преписала номера на дебитната карта и двете решили да използват номера на картата и да си закупят нещо от интернет.

Така на 13 май 2017 г. в Русе двете си поръчали един мобилен телефон, възлизащ на стойност 220 лева. За да заплатят покупката, двете въвели номера на чуждата дебитна карта.

Заловиха измамник, залагал в спортни сайтове с чужди банкови карти

Заловиха измамник, залагал в спортни сайтове с чужди банкови карти

Измамникът "ужилил" трима бургазлии

След няколко дни, пратката била доставена, но двете преценили, че е по-добре да заложат мобилния телефон, а получената пари да разделят.

Предстои делото срещу двете да бъде насрочено за разглеждане в съда.