Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетно момиче за джебчийство. Момичето изтеглило пари от чужда кредитна карта без съгласието на титуляра.

Недялка Т. от град Игнатиево е обвинена за използване на чужда кредитна карта, от която успяла да изтегли с няколко трансакции 1500 лева.

На 25 юни 2017 г. пострадалата жена пазарувала в Грандмол във Варна. Жената се опитала да вземе стока поставена на висок стелаж, когато в нея се блъснало мургаво младо момиче с дълга коса.

Жената продължила да пазарува и установила, че чантата й била е била отворена и от нея липсвал портфейл с няколко банкови карти и листчето със записаните ПИН-кодове.

Междувременно от една от кредитните карти с няколко трансакции били изтеглени 1500 лева, докато банката-издател на картата я блокирала след подаден сигнал. Станало ясно, че от другите карти не са правени опити да бъдат теглени пари.

Пострадалата жена подала сигнал в полицията. Властите разпознали издирваното момиче. Експертизата на записите от банкоматите установила, че именно Недялка е теглила пари от картите.

Момичето признало, че е извършило кражбата, но отказало да даде обяснения.