Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняем за причиняване на телесна повреда на служител на МВР на бул. "Околовръстен път" в София.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу обвиняемия Иван Калчев за престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3 във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК.

На 24 август около 09,45 часа, в София, на бул. "Околовръстен път", в близост до Национална футболна база - Бояна, Иван Калчев причинил лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, на полицейски орган при изпълнение на службата му, а именно чрез нанасяне на удар с велосипед в областта на дясната ръка на Й. Б., на длъжност старши полицай при Дирекция "Жандармерия" - МВР, му причинил разкъсно - контузна рана и временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Гешев обясни на прокурорите защо са мафия: Внесли светлина в тъмнината
Обновена

Гешев обясни на прокурорите защо са мафия: Внесли светлина в тъмнината

Добри сме за българските граждани и общество, добави той

На 25 август Калчев е привлечен в качеството на обвиняем, спрямо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари" в размер на 1000 лева. Разследването по случая продължава.

Припомняме, че Иван Калчев - Глиги бе арестуван, след като се е опитал да спре движението на Околовръстното шосе в района на резиденция "Бояна" преди да започне Националното съвещание на прокурорите.

Според адвоката му Минчо Спасов заповедта за задържането му е безкрайно немотирана, а самият Калчев е излязъл от ареста с травми на гърлото и гръкляна, които са констатирани от Бърза помощ.