Петима души са привлечени като обвиняеми за мелето по време на футболния мач между ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски“ в Благоевград в неделя. Това съобщават от прокуратурата.

Петимата са привлечени като обвиняеми от Районната прокуратура в Благоевград късно снощи. Те са привлечени към наказателна отговорност заради действия по хулигански подбуди и нанасяне на леки телесни повреди на полицаи.

Припомняме, че 9 футболни хулигани бяха задържани в началото на мача между „Пирин" и "Левски“. При сблъсъците пострадали 8 полицаи. Феновете са се разгневили заради това, че не са имали възможност да си купят билети и заради закъснението си за началото на мача. Затова са започнали да хвърлят камъни, бутилки и всякакви други предмети през оградата.

Трима от обвиняемите са привлечени заради грубо нарушаване на обществения ред и явно неуважение към обществото. Двама софиянци са обвинени за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, който опазвал обществения ред. Двамата са криминално проявени. Те са задържани до 72 часа в Районното полицейско управление-Благоевград.

Прокуратурата утре ще внесе искане в съда за постоянен арест.