Рецидивист е успял да извърши въоръжен грабеж в столичен супермаркет и да офейка. Бил е задържан на следващия ден, съобщиха от прокуратурата.

В Софийския градски съд вече е внесен обвинителен акт срещу Б. Стоянов за грабежа. в документите се казва, че е извършен в условията на опасен рецидив.

Престъплението е извършено преди почти година. Обвиняемият Стоянов нахлул на 11.02.2016 г. в супермаркет "Рай" в столичния квартал "Редута" и носел в себе си пистолет.

Издебнал удобен момент и го насочил го към касиерката, крещейки: "Давай парите". Изплашена, тя започнала да му дава банкноти от касата.

Докато правела това обаче, успяла да натисне паник-бутона и отказала да му дава повече пари.

Веднага след това Стоянов се насочил към другата продавачка, която зареждала щандове в магазина, и на нея изкрещял да му даде пари от другата каса.

Тя се подчинила и също му дала пари.

В това време започнал да звъни стационарният телефон, а Стоянов заявил на жените да не го вдигат, защото ще ги застреля. След това успял да офейка с парите.

По-късно на място пристигнали служители на полицията, които извършили оглед на местопроизшествието.

Взели записите от видеокамерите. На тях се вижда извършителят на грабежа и какво точно се е случило. Разпитани са и двете служителки на магазина, които са дали описание на обвиняемия.

Още на следващия ден Стоянов е бил издирен и задържан.

От направената по делото справка за съдимост се вижда, че той е бил многократно осъждан за извършени други престъпления от общ характер.

Предстои насрочване на делото в СГС.