Арестуваха рецидивист с 29 присъди, привлечен като обвиняем за кражба от "Локомотивното депо" в Стара Загора. Това стана по искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съобщиха от местното държавно обвинение.

Обвиняемият е Господин Й., на 32 г. Той е разрушил здрави огради и откраднал части от локомотиви. Кражбата е станала при условията на опасен рецидив.

До момента е установено, че в Стара Загора, между 21 юли 2017 г. до 23 юли 2017 г., обвиняемият Господин Й. заедно с трима съучастници - Й.С., В.К. и И.А., влезли на територията на "Локомотивно депо" гр. Стара Загора.

Те разбили два прозореца, след което проникнали в склада на "Локомотивно депо". Обвиняемите използвали ножица за арматура, с която демонтирали части от дизелови генератори и тягови двигатели. Отнетите метални части, на обща стойност 2 806 лева, четиримата обвиняеми натоварили в лека кола и ги пренесли до Бургас. Целта им била да ги продадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. По-късно са задържани.

Обвиняемият Господин Й. е криминално проявен. До момента е осъждан общо 29 пъти, включително за тежки умишлени престъпления от общ характер и за такива, с идентична правна квалификация на процесното деяние.

В конкретния случай обвиняемият е извършител на множество кражби, грабежи и други умишлени престъпления на територията на Стара Загора. Деянието в периода от 21 юли 2017 г. до 23 юли 2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив.

Господин Й. е бил освободен от затвора на 13 юни 2017 г. по изтърпяване на наложените му наказания. Тримата му съучастници също са привлечени в качеството си на обвиняеми за извършената кражба, като спрямо тях са взети по-леки мерки за неотклонение.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Господин Й. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем. Съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, категорични са магистратите.

Господин Й. Може да обжалва ареста си пред Окръжен съд - Стара Загора.