Районната прокуратура в Бяла внесе в съда обвинителен акт срещу тираджията, който преби и ограби румънска гражданка, която му оказала секс. Обвинението срещу 66-годишният жител на Бяла е за опит за изнасилване и грабеж.

Първото обвинение срещу шофьора на тежкотоварния камион е за това, че на 29 март 2017 г. в землището на село Ценово, област Русе, той извършил неприлични действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание по отношение на 38-годишна румънска гражданка, като употребил за това сила.

Хванаха тираджия, пребил румънка, която му отказала секс

Хванаха тираджия, пребил румънка, която му отказала секс

Стопаджийката от Румъния била пребита и ограбена

Второто обвинение срещу него е за това, че чрез сила той отнел от чужденката движими вещи - парична сума в размер на 200 румънски леи, 6 кутии бира и две чанти с дрехи всичко на обща стойност 221 лева.

Припомняме, румънката беше намерена късно вечерта на 29 март по подаден сигнал на телефон 112. Тя е била с множество наранявания и се е намирала на пътя в района на село Обретеник.

Пред служителите на реда жертвата разказала, че в румънския град Гюргевосе качила на стоп в ТИР, управляван от български гражданин. Двамата заедно преминали ГКПП - Дунав мост и продължили по главния път Русе - Велико Търново. В района на село Обретеник, шофьорът отбил по второстепенен път, спрял камиона до гориста местност и поискал от жената сексуални услуги.

По искане на прокуратурата Илия И. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.