Рецидивист е обвинен от прокуратурата в Казанлък, че за пореден път е извършил измама, заблуждавайки три жени, че им предлага надомна работа, съобщиха от държавното обвинение.

Валери С., който е на 32 години, в момента се намира в затвора и лежи за същото престъпление. Разследването обаче е установило нови три случая, в които е "ужилил" жертви, докато е бил на свобода.

От юни 2015 г. до декември същата година три жени, които живеели в градовете Добрич, Габрово и Казанлък, си търсели надомна работа. В различни интернет страници попаднали на обяви за надомна работа за сглобяване на детски играчки.

В обявите бил посочен телефон и име на лице за контакт. Те се свързали на посочения номер и провели разговори с непознатия.

Мъжът им обяснил, че трябвало да им бъдат доставени материали, с които да работят, а за първата доставка следвало да заплатят 32 лева и посочил банкова сметка.

Обещал за сглобена играчка да се заплаща по 30 стотинки.

Превели му парите за "доставка на материали" и след това той изчезнал и спрял да отговаря на обажданията на жените. По време на досъдебното производство обвиняемият Валери С. е признал, че той е водил разговори с трите свидетелки.

Рецидивистът е регистриран като извършител на измами на територията на цялата страна по схемата с превод на пари за "надомна работа". В интернет пространството от негово име имало регистрирани множество обяви и съобщения.

Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от три до десет години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.