Марин Димитров, който е обвиняем заедно със сина си Стефан Димитров и с директора на агенция "Митници" Петя Банкова, е транспортиран в болница "Пирогов", заяви съдия Тони Гетов преди заседанието на съда. Мярката за неотклонение за него няма да се разглежда днес, съобщи БНТ.

Петя Банкова е обвинена в това, че е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков от длъжността началник на митнически пункт "Лесово" и го е понижила, назначавайки за шеф на митница "Лесово" Мирослав Сарандев. Това се е случило в края на март т.г.

На 4 април директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова е задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи, заедно с още трима души. Тя не познавала останалите задържани, заяви пред медиите нейният адвокат Аделина Натина.

Прокурорите мотивират искането си за постоянен арест на Банкова и на баща и син Димитрови с това, че има събрани доказателства, които обосновано подкрепят твърдението, че тримата са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Освен това, ако тримата са на свобода, те могат да извършат други престъпления и да попречат на разследването, твърдят прокурорите.

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Шефката на Агенция "Митници" не е задържана