Апелативен съд - София остави в ареста Марин Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно със сина си Стефан Димитров, бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Според магистратите и към момента не е разколебано обоснованото предположение за негово участие в организирана престъпна група с користна цел, съобщи БТА. Съдът приема, че има достатъчно събрани доказателства, че е търсено съдействие от висши служители, свързани с митниците за осъществяване на контрабанда.

Въпреки, че няма опасност Марин Димитров да се укрие, Апелативният съд счита, че той може да извърши друго престъпление, ако излезе от ареста, предвид високата обществена опасност и механизма на извършеното престъпление, в което е обвинен. Според съда също така здравословното му състояние позволява той да остане в ареста.

Срещу бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови и известния като "Паскал" Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение за участие в престъпната група бе повдигнато и срещу бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Съдът върна в ареста обвиняемия по аферата "Митници" Марин Димитров

Съдът върна в ареста обвиняемия по аферата "Митници" Марин Димитров

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно