Обвиняват четирима мъже в опит за убийство след спор за предимство на пътя в Раднево, съобщиха от Сторозагорската окръжна прокуратура.

Според обвинението, 20-годишният Стефан И. Заедно с 39-годишния Калчо И., Динко А., на 23 г., и 22-годишният Антон И. като извършители и в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят Георги Н. Деянието е извършено по хулигански подбуди, като на обвиняемият Стефан И. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на повече от едно лице - на пострадалите Георги Н. и Живко Ж.

Припомняме, на 2 май в гр. Раднево пътниците в два автомобила се сбиха заради отнето предимство. Реплики на кръстовището са си разменили обвиненият Стефан и 28-годишен мъж с инициали Г.Н. Едната кола, управлявана от Стефан И. отнела предимството на другата, управлявана от Георги Н., заради паркираните автомобили в нейната лента. Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати с бухалки от четиримата обвиняеми. Вчера вечерта жители на Раднево се събраха на протест, а полиция охраняваше циганската махала в града.

Трима полицаи са ранени при сблъсъците с протестиращи в Раднево

Трима полицаи са ранени при сблъсъците с протестиращи в Раднево

В протеста участвали близо 2000 души

Единият от битите бе прободен с нож в гърба, а другите двама имат множество травми следствие от ударите с бухалки. И тримата се намират в болница в Стара Загора.

По делото е установено, че в тялото на един от пострадалите е била счупена бухалка. Свидетели се притекли на помощ на пострадалите, след което била повикана полиция.

Условни присъди за младежите, хвърляли асфалт по полицаите в Раднево

Условни присъди за младежите, хвърляли асфалт по полицаите в Раднево

При сблъсъците пострадаха четирима служители на реда

Назначената медицинска експертиза по делото е установила, че Живко Ж. е получил рани по главата, прободно-прорезна рана в гърба, счупване на ребро и др., Георги Н. - счупване на челюстта, сътресение на мозъка, рана на дясната подбедрица, а Цветелин К. - травматични увреждания, които са причинили временно разстройство на здравето. Относно нараняването на Цветелин К. материали по делото са отделени в друго досъдебно производство и са изпратени по компетентност на Районна прокуратура-Раднево.

Четиримата обвиняеми са с постоянен арест и са в затвора в Стара Загора. Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.