Районна прокуратура-Пловдив обвинява 28-годишните А.Г. и А.И., които на 11 май, в землището на с. Болярино, Пловдив, правят опит за кражба на две крави от фермата на 60-годишния Д.П.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и след договаряне между тях и 30-годишния П.Г.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май, двамата обвиняеми, заедно с П.Г., отиват във фермата, с намерение да извършат кражбата на селскостопански животни.

Те са забелязани от собственика на фермата - кипърски гражданин, който ги подгонил с автомобила си "Форд Рейнджър". Тримата се разбягали в различни посоки.

След кратко преследване, 30-годишният е застигнат и блъснат от автомобила, управляван от Д.П. Пострадалият е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. А.Г. и А.И. успяват да избягат и по-късно са задържани от полицията.

До момента А.Г. е осъждан 9 пъти /осем пъти за кражби и един път за грабеж/, като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е осъден на две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Д.П.

А.И. е осъждан два пъти за кражби. Загиналият П.Г. е осъждан 14 пъти, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Д.П. през 2011 г., за което е осъден на седем години затвор, които е изтърпял.

"Обвиняемите А.Г. и А.И. са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи", коментира Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.

Фермер прегазил с колата си крадец

Фермер прегазил с колата си крадец

Случаят е от село Болярино