Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност шофьорът на участвалия в катастрофа ТИР на 28 май на автомагистрала "Тракия", при която загинаха двама души.

Нарушил е правилата за движение и е причинил смъртта на двама души, като случаят е особено тежък. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Двама загинаха на "Тракия" при челна катастрофа с ТИР

Двама загинаха на "Тракия" при челна катастрофа с ТИР

Поредният тежък пътен инцидент днес

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества. Разследването продължава.