Нов съдебен процес срещу Ценко Чоков по ново обвинение започна в Районната прокуратура в Бяла Слатина. От държавното обвинение вече са внесли в съда обвинителен акт за документна измама срещу бившия кмет на врачанското село Галиче, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е, че от 5 март 2012 до 16 декември 2013 г. Чоков като кмет на Галиче съставил официални документи с невярно съдържание.

Сред прокуратурата има пълномощни, както и различни декларации по Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Като упълномощители и декларатори в тях фигурирали трите имена и подписите на 14 души от различни населени места в страната.

Съдът върна Ценко Чоков в ареста

Съдът върна Ценко Чоков в ареста

Защитата смята решението за смешно и предназначено за новинарските емисии

По мнението на прокуратурата Чоков искал тези документи да бъдат използвани като доказателство за посочените в тях обстоятелства.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Припомняме, Ценко Чоков е в ареста. Срещу него се води дело за шеф на престъпна група за палежи, рекет и побой. Той е осъден от Апелативния спецсъд на четири години и половина затвор. Сега предстои делото да бъде насрочено в апелативния спецсъд.

Охраната на Гешев снимала Ценко Чоков в ресторанта

Охраната на Гешев снимала Ценко Чоков в ресторанта

От "Студентски град" бившият кмет отишъл до "Драгалевци", защото му паднала захарта

Бившият кмет беше пуснат под домашен арест, но беше засечен в столично заведение. Това стана причина съдът да го върне обратно в килията.

Припомняме, Чоков бе оправдан за обвинението в лихварство. Въпреки че беше оправдан по първото обвинение, той беше признат за виновен за другите две деяния. Поради това през май 2018 година Чоков беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор за деянията си.

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Полицията и прокуратурата започват проверка...

Няколко месеца по-късно обаче той беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. Тогава от Спецапелативният съд увериха, че Чоков ще остане в София, за да няма възможност да извърши ново престъпление в Галиче.

През октомври 2018 година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество съдът запорира имуществото на бившия кмет, което възлиза на над 3.2 милиона лева.

Ценко Чоков пак дерибействал в Галиче, скочиха червените

Ценко Чоков пак дерибействал в Галиче, скочиха червените

Ако няма промяна, ще искат оставката на силовия министър