Прокуратурата очаква от Лисабон да ни върнат един от избягалите от Софийския затвор през 2014 г. - Хосе Луис Гевара Мартинез. През 2014 г. Хосе Луис Гевара Мартинез и Николай Николов са избягали от затвора като разрушили стена.

Към Мартинез е издадена европейска заповед за арест, в изпълнение на която е получена информация от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" към МВР. Според информацията, той се намира на територията на Република Португалия, град Лисабон, където е задържан. Предстои предаването му на българските власти.

Двама осъдени избягаха от Централния затвор
Обновена

Двама осъдени избягаха от Централния затвор

Единият стрелял по охраната с газов пистолет, подгонила ги чистачка

Обвинителният акт срещу двамата избягали затворници е внесен на 31 май 2016 година. Той е за това, че на 30 април 2014 г. между 17:10 и 20:30 часа двамата осъдени избягали от затвора като съборили стена.

Спрямо Николов също е издадена заповед за арест. Има данни, че той се намира на територията на Великобритания, но те са проверяват. При потвърждаване на тези сведения, предстои предаването му на компетентните органи на Република България, допълват от прокуратурата.

 И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ
Обновена

И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ

Радев: МВР знаеше от година, че Валентин Пелов готви бягство

Припомняме, в понеделник - 03 април 2018 г. двама осъдени избягаха през парадния вход на Софийския затвор. Те са били въоръжени. Единствено чистачката е тръгнала след тях.