Подсъдимият охранител Петко Еленков за убийството на 16-годишен, е задържан и друг път за стрелба. Това заяви пред Софийския градски съд свидетелят Борислав Кюлев, който е бил началник на РУ "Транспортна полиция".

Охранител застреля 16-годишен крадец на гара „Подуяне”

Охранител застреля 16-годишен крадец на гара „Подуяне”

16-годишен циганин беше застрелян

Впоследствие Еленков е пуснал жалба срещу полицейския началник. "Петко Еленков се хвалил, че ще ме уволнят", коментира свидетелят. След заседанието репортер на News.bg потърси и гледната точка на Еленков и адвокатите, но те отказаха коментар.

Припомняме, инцидентът, за който Еленков отговаря пред СГС, стана през март 2013 г. в депото "Подуяне". В работно време Еленков заварил 14-годишния Камен Янков и 16-годишния Велин Стоянов да се опитват да откраднат старо желязо. Последвала стрелба, при която Камен е ранен, а за Велин единият изстрел е фатален.

По време на заседанието бившият полицейски шеф разказа още, че в районното управление са постъпвали сигнали за нападения над охранители.

Разпитани бяха и две поемни лица, присъствали на огледите на местопрестъплението. Оказа се, обаче, че те не са чели съставените протоколи, а директно ги подписали.

Делото продължава на 17 май.