Наложена е окончателна присъда на Любомир Младенов, който беше осъден на шест години лишаване от свобода на в края на август миналата година за това, че е пребил до смърт възрастната си майка.

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Монтана Младенов беше осъден на шест години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Припомняме, до август 2014 г. Младенов живеел в дома на майка си Надежда Младенова в село Костенци, област Монтана. Той бил криминално проявен и условно осъждан за кражба.

Младенов злоупотребявал с алкохол, не полагал никакви грижи за възрастната си майка, като дори често вземал пенсията й и системно я малтретирал. Жената споделила проблемите на съседа си, който й купувал продукти, помагал по възможност и съдействал да оформи документи за настаняване в Дома за стари хора в град Берковица.

Шест години затвор за майцеубийство

Шест години затвор за майцеубийство

Любомир Младенов от село Костенци, Монтанско злоупотребявал с алкохол

На 11 август 2014 г. обвиняемият Младенов отново имал спор с майка си за пари. Жената не могла да му даде, поради което той й нанесъл поредния побой - удрял я многократно с юмруци по главата и тялото, след което напуснал къщата.

По-късно същия ден съседът на Надежда Младенова отишъл до къщата й, за да й занесе пенсията. Когато влязъл в дома на жертвата съседът видял, че възрастната жена лежи неподвижно на кревата си.

Жената била транспортирана до болницата в Монтана за оказване на помощ, където медицинските лица констатират, че жената е с видими телесни травми, оток и кръвонасядане от лявата страна на лицето и шията, трудно контактна и неадекватна. Въпреки проведеното болнично лечение, на 15 август 2014 г. възрастната жена починала.

Ефективната шестгодишна присъда е приведена в изпълнение.