Персоналът на Онкологичната болница в София прекратява протестните си действия. Припомняме, лекарите от болничното заведение негодуват срещу промените в Съвета на директорите, като настояват в него да се върнат доц. Еленкова и проф. Каранов.

Лекарите спират протеста си пред Онкологията, защото както обясниха, вече са изявили гражданското си отношение към рокадите в Борда на директорите.

Директорът на болницата доцент Здравка Валерианова подчерта, че протестите не трябва да пречат на работата с пациентите.

Все още не е започнала проверката на здравното министерство в лечебното заведение, каза още тя, цитирана от БНР.  Стана ясно обаче, че ако инспекцията на Министерството на здравеопазването установи груби нарушения в управлението на болницата, доц. Валерианова е готова да подаде оставка.

Тя съобщи още, че новите членове на Съвета на директорите доц. Троянова и Ласко Лазаров, заради които започна протестът, не идват на работа в болницата.

Доц. Валерианова не е запозната и дали те са подписали своите договори.

На обвиненията на здравния министър Таня Андреева, че в болницата няма структура, която да се справя с възможностите за корупция, доц. Валерианова заяви, че има правилник, но той не е обновен.

Това обаче по думите й не пречело по никакъв начин на работата в лечебното заведение, нито от това страда качественото обслужване на многобройните пациенти.

В подкрепа на протеста днес бяха пациенти, които са се лекували за последните 13 години в болницата, както и представители на Българския пациентски форум.