Някои видове опаковки са канцерогенни, информира zdrave.bg
Най-вредно е фолиото, което се използва за опаковането на чипсове, бисквити, майонеза, кетчуп и сухари, показва изследване.
Според данните от него цианидните съединения в лепилото лесно проникват през опаковката и попадат в храната, където влизат в реакция с мазнините и стават още по-опасни.
Според авторите на проучването, главният проблем се състои в използването на некачествени лепила. Особено вредни са те за децата, които са основните потребители на бисквити, чипсове и други подобни продукти.
За съжаление все още не съществува изискване производителите да посочват на опаковката и химикалите, използвани при нейното производство, zdrave.bg.
Niggy
на 31.03.2007 в 16:51:31 #4Panopsihikum
на 29.03.2007 в 23:56:40 #3Нафърфорий
на 29.03.2007 в 22:30:10 #2keke25
на 29.03.2007 в 22:24:42 #1A