42-годишният съдия-изпълнител Атанас Атанасов бе напълно оправдан по обвиненията за фалшифициране на два подписа под финансови документи, съобщи радио Пловдив.

Те са за платени сметки на адвокатката Даниела Ангелова и бизнесдамата Бина Христова и са за суми от 550 лв. и 17 639 лв.

На предишно заседание съдът прие тройна графологична експертиза, според която не може да се твърди, че подписите под документите са поставени от Атанас Атанасов.

Тогава прокурорът по делото поиска наказание пробация в минимален размер заради чистото съдебно минало на подсъдимият и с мотива, че извършеното деяние е маловажен случай, а днес съдът го призна за невинен по всички обвинения.

Срещу съдия изпълнителят Атанас Атанасов са подадени множество жалби от граждани, с които те го обвиняват в измами. Един от тях е  пловдивчанинът Стефан Митков, който претендира за над 176 хил. лева. Според него те са взети неправомерно от Атанасов.

В жилището на съдията беше установена и кражба на ток.

Припомняме, на 12 февруари тази година Атансов бе нападнат и пребит в двора на къщата си. В резултат Атанасов получи тежки травми, беше с опасност за живота и претърпя две операции.

Обвинението заяви, че ще обжалва днешната оправдателна присъда.