До края на юли т.г. непълнолетните, лишени от свобода, които са в Поправителния дом в Бойчиновци, ще бъдат преместени в нови помещения, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Стаите, чийто ремонт е в довършителен етап, са на територията на затвора във Враца, но в отделна масивна сграда и в отделен двор. Почти напълно е завършен и ремонтът на сградата, която е предвидена за училище на младежите. На новото място, което е част от затвора във Враца, ще бъде изградено място за престой на открито и зона за фитнес занимания.

Случаи на насилие констатира ДАЗД в поправителния дом в Бойчиновци

Случаи на насилие констатира ДАЗД в поправителния дом в Бойчиновци

Условията на живот не са добри

Към днешна дата в Бойчиновци са настанени общо 26 лишени от свобода, от тях 17 са непълнолетни, 9 са навършили 18 години.

Предвижда се сградният фонд на Дома в Бойчиновци да бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит тип и в него да бъдат премествани лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца.

По този начин ще се постигне разтоварване на затвора и пълно съответствие с европейските изисквания за 4 кв. м на задържано лице, съобщи началникът на Врачанския затвор старши комисар Ангел Кабатлийски.

Да нагледат ремонта бяха дошли ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и временно изпълняващият длъжността главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" /ГДИН/ старши комисар Васил Миладинов.

Смениха шефовете на затворите в София, Бургас и Бойчиновци

Смениха шефовете на затворите в София, Бургас и Бойчиновци

Назначени са временно изпълняващи

След измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража Поправителният дом за непълнолетни младежи в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече не е отделна самостоятелна структура, а подразделение към него.