Осъдиха бивш заместник-министър на 4 години затвор за катастрофа. Състав на Добричкия окръжен съд реши по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града да наложи 4 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява кола за 6 години на бившия заместник-финансов министър Красимир Катев.

Съдът го призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго.

Катастрофата е станала на 22 август 2012 година на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера "Момчил" в посока Балчик – село Оброчище. Тогава управляваният от заместник-министъра автомобил „Фолксваген туарег“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил „Опел вектра“.

На място загинал шофьорът на Опела, а спътникът му – в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания. 

Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.

Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново.