По обвинение на Районната прокуратура в Плевен съдът определи наказания от пет и седем години затвор за двама братя, ограбили възрастна жена.

Двамата братя - Юсеин М. (24-годишен) и Мехмед М. (22-годишен) бяха осъдени да излежават съответно 5 и 7 години затвор за това, че на 23 май миналата година в село Бръшляница, област Плевен, са отнели чужди вещи (328 лв.), като за това са употребили сила и заплашване. Двамата са осъдени и за влизане в чуждо жилище.

Установено е, че братята решили да оберат възрастната жена, защото имали нужда от пари. Те прикрили лицата си с шалове и разбили врата на къщата на жертвата. Като влезли в чуждия дом, двамата хванали жената, запушили ѝ устата и започнали да я заплашват.

Братята преровили всички помещения в къщата, докато успели да намерят спестяванията на жената. След като взели парите - 328 лв., двамата отново заплашили жената, казвайки ѝ, да не казва на никого, защото ще стане по-лошо.

Жената обаче познала маскираните си нападатели. Момчетата живели в същото село и шаловете не били достатъчна маскировка. След сигнал двамата крадци са задържани.

Присъдата вече е влязла в сила.