100 лева ще плати пациентка, обидила личния си лекар. Глобата е постановена от Районен съд-Разград за пациентка, отправила обидни думи към общопрактикуващ лекар, съобщи Дарик.

Нарушителката е 62-годишната Емилия Димитрова. Тя призна вината си пред съда, изрази съжаление и обеща да се извини на джипито си д-р Галя Божидарова.

Димитрова е пенсионер по болест, грижи се за сестра си, която е получила инсулт. Вчера отишла при личната им лекарка, за да поиска направление за рехабилитация за сестра си.

Според пациентката, докторката й поискала 30 лева за направлението, и понеже това не се случвало за пръв път нервите на Димитрова не издържали и тя я нарекла „мискинка и други подобни“.

За разразилия се скандал в полицията сигнализирали други пациенти на джипито. На Димитрова е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а днес тя застана пред съда.

Съдия Светлана Чолакова мотивира санкцията си – 100 лева глоба, което е минималното, защото това е първо провинение за Димитрова. Взети са предвид  емоционалното и финансовото й състояние. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград.