Осъдиха на 9 години затвор мъж от Разград за опит за убийство. 24-годишният подсъдим бе признат за виновен и по още едно обвинение - за нанасяне на телесна повреда на малолетно лице. Това съобщиха от прокуратурата.

Окръжният съд в Търговище разпореди Е.С. да изтърпи по-тежкото от двете наложени му наказания, а именно "лишаване от свобода".

Обвиняемият и потърпевшата имали връзка от 2018 година, като живеели на семейни начала. Е.С. често употребявал алкохол и ставал агресивен към жената, с която съжителствал, като обичайно започвал да я обижда, но понякога й посягал и физически. През лятото на 2023 г. пострадалата напуснала общия им дом и се върнала при родителите си в село, близо до град Търговище.

На 21 декември 2023 година Е.С. неочаквано посетил къщата, където живеела жената. Той успял да изненада майката на децата си и по-малката й сестра в дома на родителите им. 23-годишният тогава мъж нападнал бившата си жена с нож и опитал да я убие, нанасяйки й няколко удара в областта на гърдите и ръцете. Е.С. посегнал и на малолетната сестра на пострадалата, докато тя се опитвала да защити своята близка, като успял да пореже дълбоко ръката й, срязвайки сухожилие. От прокуратурата отбелязват, че действията на двете сестри успели да предотвратят фаталния край на нападението и, по независещи от волята на нападателя обстоятелства, деянието останало недовършено.

23-годишният е задържан благодарение на адекватната и професионална работа на служителите на ОД на МВР - Търговище. След като е привлечен към наказателна отговорност, той е задържан под стража по искане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Той е прекарал в ареста времето до произнасянето на присъдата на Окръжния съд.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Осъдиха на 10 г. затвор мъж за опит за убийство и незаконно притежание на оръжие

Осъдиха на 10 г. затвор мъж за опит за убийство и незаконно притежание на оръжие

Той открил огън по двама души, като ранил единия от тях