Осъдиха на две години затвор мъж, шофирал след употреба на кокаин, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

На 14 октомври 2022 година около 13:40 часа обвиняемият П.Н. шофирал лек автомобил по бул. "Петко Ю.Тодоров", когато бил спрян за полицейска проверка. Полицаите му направили тест, който показал, че П.Н. е шофирал след употреба на наркотични вещества. Той дал проби за изследване в болница, като те показали, че мъжът шофирал след употреба на кокаин.

Обвиняемият П.Н. вече е бил осъден за идентично престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3 , вр. чл.28, ал.1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски районен съд призна П.Н. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "общ" режим и 1000 лева глоба. П.Н. е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Шофьор с над 3 промила и без книжка опита да подкупи полицаи в Кърджали

Шофьор с над 3 промила и без книжка опита да подкупи полицаи в Кърджали

Мъжът подхвърлил 150 евро на седалката на патрулния автомобил