Осъдиха мъж на 5 години затвор за шофиране в пияно състояние, довело до смъртта на 17-годишно момче.

На 27 юли 2015 г. виновният бил на тържество в село Селановци, област Враца, където употребил значително количество алкохол. Въпреки това В. В. седнал зад волана и потеглил в посока за град Оряхово.

Освен, че виновният е бил под въздействието на алкохол, той шофирал и с превишена скорост - около 70 км./ч., при максимално допустима скорост от 50км./ч.

Вследствие на това шофьорът ударил спрелия вдясно на пътното платно мотопед, на който седял 17-годишното момче. В резултат на сблъсъка, тялото на момчето било изхвърлено на 25 м. напред. Превозното средство на момчето останало заклещено в предната челна част на автомобила.

Пиян шофьор уби 17-годишен младеж

Пиян шофьор уби 17-годишен младеж

Във врачанското село Селановци

На мястото бързо пристига екип на Спешна помощ, но въпреки усилията им, младежа починал вследствие на открита черепно-мозъчна травма.

Според експертизата виновният шофьор е имал наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил от 2,19 промила. Виновният е бил осъждан и друг път за неспазване на правилата за движение по пътищата.

Виновният е лишен от правото си да управлява МПС за период от седем години и шест месеца. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.