Районната прокуратура в Хасково доказа вината на 31-годишния Васил Й.който откраднал две понита, съобщиха от държавното обвинение.

Той първо минал в чуждия имот, режейки оградата на вилата, а след това свил каравана тип "конско ремарке" и два коня порода "Пони", които собственикът използвал за атракция на децата в парк "Кенана" в Хасково.

Остава в ареста крадецът на две понита и каравана

Остава в ареста крадецът на две понита и каравана

31-годишният е с няколко условни присъди, включително за отвличане на булка

За това има наложено наказание от една година лишаване от свобода при първоначален "строг" режим след одобрено споразумение между прокуратурата и неговия адвокат.

Животните били открити в село в района на Стара Загора, а караваната в село в района на Нова Загора.

Васил Й. е бил осъждан за кражба със споразумение, одобрено от Районен съд-Нова Загора, с което му е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от седем месеца условно с изпитателен срок от три години.

Понеже деянието е извършено в изпитателния срок, Районен съд-Хасково е привел в изпълнение и горната присъда от 7 месеца.

В момента срещу Васил Й. има още три незавършени наказателни производства, две от тях за управление на моторно превозно средство без книжка и едно за държане на наркотични вещества.

Две от тези наказателни производство са внесени за разглеждане в Районен съд-Нова Загора.

Споразумението е влязло в сила и присъдата на Районен съд-Хасково е приведена в изпълнение.