Оставиха в ареста 31-годишен за кражба на каравана с двете понита, съобщиха от прокуратурата. Васил Й. е оставен в ареста от Хасковския районен съд.

Припомняме, че на 12 ноември караваната с кончетата бяха задигнати от вила зад хасковския хлебозавод. Стойността на откраднатото е около 6000 лева.

На 28 ноември понитата са открити в района на Стара Загора, а караваната в село край Нова Загора. Собственикът им благодари на полицията и на всички хора, които се включиха в издирването на понитата.

Досега Васил Й. е осъждан за кражба със споразумение, одобрено от Районен съд - Нова Загора, с което му е наложена 7-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 г.

Той има присъда и за отвличане на жена с цел да встъпи в брак. И по това дело наказанието е било отложено с изпитателен срок. През 2011 г. Районен съд-Нова Загора му е наложил глоба за държане на наркотични вещества.

В момента срещу обвиняемия има още три незавършени наказателни производства в Нова Загора. Две от тях са за управление на кола без книжка и едно за държане на наркотични вещества.