Двамата извършители на жестоко убийство в село Пожарево, област Силистра бяха осъдени на 20 и 15 години затвор. Двамата виновни бяха предадени на съд от Окръжната прокуратура в Силистра за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

На 14 февруари миналата година Любомир К. и Станислав Вл. отиват до дома на съселянина си - Тодор Т. Двамата искали да предупредят жертвата да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала.

Тодор не излязъл от дома си, но тогава двамата започнали да замерват къщата му с керемиди. След като човекът излязъл в двора на къщата си Любомир К. го ударил с вила през оградата на двора. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници, юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й.

Според съдебномедицинската експертиза на жертвата са нанесени минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив - причина за смъртта на 55-годишния Тодор.

И двамата подсъдими имат предишни осъждания. От началото на досъдебното производство Любомир К. е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Съучастникът му Станислав е привлечен като обвиняем преди приключване на разследването. Поради неявяването му на първото съдебно дело мярката му за неотклонение е изменена в задържане под стража. Междувременно той извършил и пътно-транспортно произшествие, при което загинало младо момиче. За това престъпление Станислав Вл. вече е осъден.

Окръжният съд в Силистра осъди 25-годишния Любомир К. на лишаване от свобода за срок 20 г. при строг режим, а 21-годишния Станислав Вл. - на 15 г. затвор при строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.