21 мигранти-иракчани се опитали да преминат в Сърбия от наша територия, съобщиха от прокуратурата. Те са заловени около 00:15 часа на 31 август 2018 г., в землището на село Долна Невля, община Драгоман.

От Районна прокуратура - Сливница са сключили споразумения със защитниците на подсъдимите чужди граждани, които съдът е одобрил. Петнадесет от тях са с условни наказания "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок.
За съпрузи, извършили престъплението повторно, наказанието е ефективно. Одобрените от съда споразумения имат характера на влязла в сила присъда.

В групата били 5 жени, 11 мъже, 3 малолетни деца и едно непълнолетно. Незаконното преминаване на границата останало недовършено заради залавянето им от граничари от Калотина на около 50 метра от 308А гранична пирамида. От прокуратурата са образувани общо 17 наказателни производства срещу иракчаните. 

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа. Малолетните деца са били настанени в социален дом в София.

От Районна прокуратура - Сливница са приключили 17-те наказателни производства за два работни дни.