Шофьорът, който по непредпазливост причини смъртта на възрастна жена в Поморие, беше осъден от Окръжен съд - Бургас на една година и осем месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. Съдът лиши виновния и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година и осем месеца.

Припомняме, че Младен И. бутна възрастна жена на пешеходна пътека в Поморие. Според прокуратурата водачът е карал със скорост, която е била несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия - наличие на пешеходна пътека тип "Зебра" и автобусна спирка, и двете обозначени с пътни знаци.

Съдят шофьора, бутнал жена на пешеходна пътека в Поморие

Съдят шофьора, бутнал жена на пешеходна пътека в Поморие

Не е шофирал със съобразена скорост, казват от прокуратурата

Според Окръжния съд в Бургас "водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението".

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Бургас.