"Топлофикация Русе" е осъдена да плати 80 000 лв. обезщетение на жена, паднала в изкоп на фирмата с вряла вода, съобщи БНР.

Окръжният съд в Русе уважи изцяло предявените искове и осъди топлофикационното дружество в града да плати на 45-годишната Наргиз Юсеинова обезщетение за имуществени и неимуществени вреди.

Случаят е от 1 декември миналата година, когато жената пропада в необезопасен изкоп с вряла вода в квартал "Здравец-Изток". Благодарение на бързата реакция на съпруга ѝ е извадена жива от ямата, но с множество изгаряния по тялото. Жената е претърпяла 7 операции.

Жена пропадна в дупка с вряла вода по асфалтова алея в Русе

Жена пропадна в дупка с вряла вода по асфалтова алея в Русе

Пострадалата е с тежки изгаряния по краката

В мотивите си съдът коментира всички доказателства по делото и установява, че е налице бездействие на служителите на топлофикацията, които не са обезопасили изкопа и въпреки инцидента мерки са взети едва на следващия ден вечерта.

Магистратите допълват, че дори към настоящия момент не е променена тази практика и организация на работа, лишена от логика, отговорност и ангажираност към опазването на здравето и живота на гражданите.

Русенка съди "Топлофикация" заради необезопасен изкоп с вряла вода

Русенка съди "Топлофикация" заради необезопасен изкоп с вряла вода

Семейството ѝ иска обезщетение от дружеството